hansi Mies, mikä mies?

Tulevaisuutesi on nyt minun käsissäni, halusit sitä tai et

En usko yliluonnolliseen, johdatukseen tai kohtaloon - tai en uskonut ennen tätä päivää. Itse lopettaisin tekstin lukemisen tässä vaiheessa, jollen olisi kohdannut tätä päivää, jonka tulen nyt jakamaan kanssasi. Tarinani on elämäsi tärkein tositarina.

Olin käymässä Ivalon S-marketissa. Kävelin ulos ostoksineni ja suuntasin suorinta tietä kotiini sillan yli. Pääsin puoleenväliin siltaa, kun yhtäkkiä kova tuuli tempaisi ruokakassiani niin, että heilahduksen voimasta kassini sisältö levisi maahan. Tiedän, että tämä kuulostaa mahdottomalta, mutta vannon, että tempaisu oli kuin joku olisi tarttunut voimakkaalla otteella käteeni ja riuhtaissut minut mukaani.

Kirosin ja hypin hetken, mutta manaamiseni loppui kuin seinään, kun katsoin maassa makaavia salaattitarvikkeitani. Vihannekset olivat levinneet maahan ja muodostivat tarkkarajaisen nuolen kuvion, joka osoitti Ivalojokea alavirtaan. Sanoin ääneen "what the fuck..". Mutta aloin sitten kasata ruokia ja koitin saada kassistani kantokelpoisen sitomalla siihen muutaman solmun.

Korjatessani ostoksiani alkoi tuulla voimakkaasti. Tällä kertaa yläjuoksulta. Käänsin selkäni tuulelle, joka puhalsi maasta lunta kasvoilleni. Nostaessani katseeni ylös näin alavirran suunnassa jään yllä värisevän valon. Se oli iso valo, joka oli noin 50 metrin päässä minusta ja läheni, voimistui muutaman sekunnin ajan, ja sitten yhtäkkisesti sammui.

Valon kadottua tuuli tyyntyi kuin veitsellä leikaten. Joku minulle ennestään tuntematon laitapuolenkulkijan näköinen mies tuli luokseni. Ajattelin, että se varmaa tulee kysymään, tarvitsenko apua ostosteni kanssa tai sitten pummaa rahaa tai ilkkuu jotain, mutta sen sijaan hän kertoi minulle minun oman nimeni ja henkilötunnukseni ja jatkoi nopeaan tahtiin kertoen minulle kolme asiaa itsestäni, joita kukaan itseäni lukuunottamatta ei tiedä minusta. Keskeytin hänen puhumisensa ja meinasin alkaa huutaa tyypille, että mikä mies hän oikein oli. Ukko kuitenkin jatkoi sanoen, että hänellä ei ole aikaa, ja että meidän on luotettava toisiimme.

Mies kertoi, että hän on tulevaisuudesta. En ollut uskoa tuota, koska mies näytti niin tavalliselta ja jokseenkin köyhältä ja siivottomalta. Hän oli parrakas ja resuiset hiukset olivat auki tai osittain kiinni löysällä tukkarinkulalla. Kuuntelin tarkkaan, koska tiesin hänen ladelleen minulle totuuksia, joita kukaan tässä maailman ajassa ei minusta tiedä.

Hän kertoi, että pääsin tämän kevään eduskuntavaaleissa sisään. Sain häneltä ryttyisen paperinipun, jossa on listattu faktoja, joita hän vaati minun tuovan esille julkisuuteen, mutta vasta sen jälkeen, kun minut on valittu eduskuntaan. Ja hän painotti vahvasti, etten saa julkistaa noita tietoja ennen valintaani, vaikka kuinka mieleni tekisi. Hän sanoi, ettei halua kuulostaa kliseiseltä, mutta koko ihmislajin tulevaisuus on hänen mukaansa nyt käsissäni - ja näin sanoessaan osoitti paperinippua.

Tiedän, että tämä kuulostaa sinusta absurdilta, mutta se, mitä tapahtui seuraavaksi, todistaa, että jotain poikkeuksellista todella on meneillään.

Halusin kysyä mieheltä lisätietoja, mutta hän vakuutti, että aikaa ei ole. Hän antoi minulle kaksi kahdenkymmenen euron seteliä. Toinen seteli on samanlainen kuin teillä kaikilla on lompakossanne, mutta toisessa oli outo kasvokuva, joka himmenee ja voimistuu vuoronperään. Nuo kasvot ovat noin 20-30 vuotta minua vanhemman miehen kasvot, miehen, joka on selvästi korruptoitunut ja ajautunut valtiopetokseen saadakseen kasvonsa tuohon seteliin. Ja ne kasvot - ovat omani.

Mies kiirehti sanomaan, että hänen on palattava pikimmiten kotiinsa. Niin kauan kuin tuon valtiomiehen kasvokuva on setelissä, maailman tuho on setelissä kuvatun miehen käsissä. Jos kuva himmenee ja lopulta katoaa, on tulevaisuuden historia muutettu.

Ja nyt se, mikä varmistaa, että jotain konkreettista todella tapahtui tänään: Minulla ei ole koskaan ennen ollut arpea otsassani, mutta heti, kun hän sanoi, että hän jättää minulle merkin tästä tapaamisesta, minun otsaani alkoi kivistää. Nyt oikealla puolen otsaani on himmennyt arpi, ja kudos tuntuu koskettaessa. Lisäksi arpi on nähtävissä erittäin hyvinkin tietystä kulmasta.

Ennen katoamistaan yhtäkkisesti palaavaan tuuleen hän pyysi minua vannomaan, että luotan hänen minulle antaman listan pelastavan tulevaisuuden sukupolvet. Vannoin ja tiedän, että mies oli täysin tosissaan, koska olen nyt lukenut paperit.

Viimeisenä hän kertoi minulle jotain todella järkyttävää. Jollen pääsisi eduskuntaan, niin on aivan sama, kuka sinne pääsee, koska tilalleni löydetään aina joku tekemään samat petokset, jotka hänen menneisyydessään ovat tapahtuneet - Eikä petosten tekijä edes itse tiedä tekevänsä niitä.
Nyt saamani dokumentti on ainoa ase, joka voi kääntää tämän petoksen linjan ja paljastaa koko kavalluksen ihmisille niin, että se ei pääse koskaan tapahtumaan.

Vetoan sinuun, joka luet tätä: Jos olit ajatellut jättää äänestämättä tai ajatellut, että äänestät jotain varmaa ehdokasta tai varmaa puoluetta, muuta suunnitelmaasi ja tee valintasi kerrankin intuitiosi pohjalta. On aivan sama, mitä muut sanovat tai vakuuttelevat sinulle. Sinä ja minä tiedämme, että tällä kertaa kohtalomme on omissa käsissämme; Tällä kertaa puhutaan jostain paljon suuremmasta kuin rakkaasta suomalaisesta hyvinvointiyhteiskuntamme. Oletko valmis vastuuseen, oletko valmis olemaan suurempi kuin Suomi, oletko valmis riskiin? Minä olen.

Korvaa oletuskuvasi sosiaalisessa mediassa minun kasvokuvallani ja kerro Lapissa asuville ystävillesi tarinani. Minulla ei ole rahoitusta noita kahta kaksikymppistä lukuunottamatta, mutta näyttäkää, että yhdessä me voimme tehdä jotain, mikä sotii vastoin kaikkia odotuksia ja jopa vastoin etukäteen kirjoitettua historiankirjoitusta.

Nyt, kun mietin tuota miestä, niin parrakkaan ja resuisen pinnan alla oli jotain kovin tuttua. Ihan kuin olisin saanut isällisiä neuvoja, ja kuin olisin tuntenut miehen entuudestaan. Juuri nyt tällä sekunnilla tajuan, että olen hetki sitten juuri ollut kontaktissa tuohon setelin kuvan mieheen - tulevaisuuden itseeni.

Hansi Harjunharja (pir.)
Lapin vaalipiirin eduskuntavaaliehdokas

Jotta saamme tv-mainoksen, jokaiselta lukijalta pyytäisin euron. Sitä on alkanut nyt tulla. Mieti, mitä kaikkea voit saada televisioon sillä eurolla. Hansi Harjunharja FI 96 43090010202711 ja muista viesti: #riptero

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (84 kommenttia)

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Ja näin puhui Hansi: "mikä sotii vastoin kaikkia odotuksia ja jopa vastoin etukäteen kirjoitettua historiankirjoitusta."

Ja näin puhui Zarathustra: "Kuuluisa lause "Jumala on kuollut" esiintyy tässä kirjassa. Nietzsche kirjoitti lauseen jo aiemmin teokseen Iloinen tiede, mutta tässä teoksessa lauseesta tuli kuuluisa."

http://fi.wikipedia.org/wiki/N%C3%A4in_puhui_Zarat...

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Huh, huh ..... mitä sanoisi .... hyvin kirjoitettu ainakin.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Kun kuvailee jotain omaa kokemustansa ulkomuististaan, on siitä helppo tehdä mielenkiintoinen, jos itse muisto on mielenkiintoinen. Saa nähdä, millaisia uusia muistoja vielä tulenkaan todistamaan ennen vaalipäivää - saati sen jälkeen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Oletko julkaissut SciFi romaaneja? Lahjoja ainakin olisi.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

En tiedä, mihin elämäni minut tulee viemään, jättääkö se minut sanansaattajan rooliin vai tekeekö se minusta taistelijan. Jos maailmankaikkeuden minulle kirjoittama rooli käsikirjoituksessaan sen suo, saatan jonain päivänä, ihmislajin ottaessa syviä sisäänhengityksiä päästyään kavaltajain kuristusotteesta, julkaista jotain fiktiivistäkin. Siihen asti pysyn asialinjalla.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Oli niin kohtalokas tuo tilin viestikentän kehoitus, jotta panin pikku summan (50 e) tilillesi, jotta emme joudu kadotukseen... huhhuh. Mites se olikaan? Kun raha kirstuhun kilahtaa kirstu taivaasehen... ei ku sielu taivaasehen vilahtaa... ;)

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Kuten sanottua: En voi tietää, miten kavaltajien agenda tullaan toteuttamaan ja kuka tulee olemaan tuo kavaltaja, joka veisaa ihmislajin joutsenlaulun, niinpä en voi tietää, mitä kirstullekaan tapahtuu. Tiedän silti enemmän kuin moni tässä historian ajassa, ja puhtain aikomukseni on saattaa Viimeinen Totuus esille Viimeisen Tuomarin silmien alle. Tämän vuoksi minun on pyydettävä, että vasta-argumentoijani eivät pahastu, mikäli aloitan toisinaan repliikkini sanoin "Turpa rullalle, minä tiedän paremmin..." - syy kun on niin yksinkertainen, että minä todella nyt tiedän paremmin.

Ari Kemppainen

"Oli niin kohtalokas tuo tilin viestikentän kehoitus, jotta panin pikku summan (50 e) tilillesi, jotta emme joudu kadotukseen..."

Ai, panit pikku summan?
No laitappa kuule minullekkin 100€ niin kerron sitten sinulle että mitä sinun aivan ehdottomasti täytyy tehdä että selviät tulevaisuudessa.

FI6639390034504555
Ja viesti kohtaan kirjoita että kiitoksia tiedosta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Juhani, sinä olet ilmestynyt tulevaisuudesta tosin etunimesi olet muuttanut.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Nimeni on Hansi Juhani Harjunharja.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Niin Remeksen Aimo, tuossa ehti jo siittiösoluni tuote vastatakin jotain. Tarkennettuna asia on siten, että noin 32 vuotta sitten loin menneisyyteni tulevaisuutta, mikä näyttäytyy nyttemmin Hansi-nimisenä hahmona... ;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eivät näköjään kaikki Lapin miehet olekaan jänkhällä joikhaavia nunnuka nunnuka -jätkiä. Joukossa on intellektuelleja šamaanejakin.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Pakko myöntää, että tämä on toistaiseksi hienoin eduskuntavaalikampanjan aloitus yhdeltäkään ehdokkaalta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Todella uskomaton kirjoitus, Helsinkiläisenä en kuitenkaan itse voi sinua äänestää ja piraattipuoluekaan ei oikein sovi taiteilijalle äänestettäväksi. Onnea matkaan kuitenkin ja toivotaan että maailma pelastuu.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Ymmärrän, että sinusta tuntuu tältä, kun kuuntelet ajattelevaa minääsi. Pyydän vielä harkitsemaan sinua antamaan intuitiollesi ja tunteellesi vallan. En epäile, ettetkö sitä ihmislajin säilymisen vuoksi tosin jo olisi yrittänyt tehdä.

Minun on mainittava, että olen itse taustaltani sirkustaiteilija, eikä se estänyt minua liittymästä piraattien ehdokkaaksi. Se, mitä piraatit vaativat, edistäisi omaa näkyvyyttäni ja sitä myöten toisi lisää tunnettavuutta ja keikkoja ja nostaisi kysynnän kautta myös arvoani. En usko, että sinunkaan taiteesi kärsisi niistä tekijänoikeusmuutoksista, joihin piraatit pyrkivät.

Pahoittelen, että aihe meni sivuraiteille. Nyt on tärkeämpiäkin aiheita kuin tekijänoikeusasiat - nyt elämme ihmislajin jälleensyntymää edeltävää aikakautta, joka määrittelee sen, tuleeko historiasta osa elävää todellisuutta vai elävästä todellisuudesta osa historiaa.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Piraattipuolue soveltuu loistavasti taiteilijankin äänestettäväksi. Haluamme tekijänoikeuksien toimivan paremmin taiteilijoiden hyväksi, mutta haluamme murtaa tekijänoikeusteollisuuden ylivallan.

Uskomme, että tekijänoikeuslaki on ihan liian tiukka, niin että se on taiteilijalle haitaksi hyödyn sijasta. Kyllä meilläkin taiteilijoita on. Itsekin soittelen harppua kaduilla välillä.

Jos lontoo rullaa, tässä erään menestyneen kirjailijan teksti tiedostonjakamisesta: http://jakonrath.blogspot.fi/2010/05/piracy-again....

Jos ei, niin totean tähän väliin että artistille näkyvyys ja taiteen leviäminen on paras mahdollisuus myös rahalliseen menestykseen. Internet ja fanit mahdollistavat sen, vaikka jokaisesta kohdatusta kulttuurinpalasesta ei rahaa tulisikaan.

Mutta tosiaan, näissä vaaleissa emme pidä tekijänoikeusasiaa kovin paljoa esillä. Panostamme muunmuassa demokratian parantamiseen.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Tekijänoikeuksista puhuttaessa tulisi täsmentää kenen tekijänoikeudesta on kyse. Osa tekijänoikeuksia kannattavista puolustaa käytännössä monopolijärjestelmää joka syntyy siitä kun tekijänoikeusjärjestöjä on kullekin alalle yksi eikä niiden kesken ole kilpailua. Eli annapa artisti teoksesi yhdistykselle Y suojeltavaksi ja sido samalla omat kätesi. Ainoa toinen vaihtoehto on huolehtia kaikesta itse joka taas se on hyvin vaikeaa kun teosten määrä vähänkin kasvaa. Tekijänoikeuksien puolustaminen voi tarkoittaa myös sitä, että puolustetaan esimerkiksi ylikansallisten levy-yhtiöiden tai vaikkapa sanomatalojen tekijänoikeuksia teoksiin jotka muut ovat heille tehneet. Ehkä tuolloin olisi rehellisempää puhua "levittäjänoikeuksista".

Parhaimmillaan piraatit ajavat tekijänoikeuksia sanan alkuperäisessä merkityksessä: oikeuksien palauttamista niille jotka teokset ovat todella alunperin tehneet ja lisää mahdollisuutta vaikuttaa noiden teoksien oikeuksien hallinnoimiseen ilman, että joutuu sitoutumaan kohtuuttoman huonoihin ehtoihin.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen Vastaus kommenttiin #67

Ruotsissa kuulemma puhutaankin korrektimmin teosoikeuksista.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Hyvin kirjoitettu ja hienosti ajateltu! Rahaa ei ole mutta tsemppiä sinulle! -Olen ajatellut itse myös että aika muuttaa politiikan suunta on nyt, joten olen kuitenkin ehkä hengessä mukana..."Vanhat " puolueet ovat kaikki osoittaneet mihin kykenevät, joten kyllä se uutta pukkaa jotta mikään muuttuisi, sitä ei ole vaikea ymmärtää, ei tämä mitään rakettitiedettä ole!

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Oma aikamme määrittelee meidät sanansaattajiksi, taistelijoiksi, pettureiksi, antautujiksi ja väkivallattomiksi teurastajiksi. Se laskee miekkansa harteillemme joko tehdäkseen meistä ritareita tai katkaistakseen päämme.

Tulevaisuuden minän elämä on aivan yhtä tuoretta kuin omani, emmekä koskaan pääse käsikirjoituksessamme taakse tai eteen kuin tämän yhden kappaleen. Jokainen hetki on uusi ja jokainen hetki piirtää historiankirjaan sen kirjaimen, jonka olemme hetkeen painaneet. Pidetään toisiamme käsistä kiinni ja nostetaan toinen käsi nyrkissä pystyyn - ja puristetaan nyrkissämme tulevaisuuden käsikirjoitusta niin, että tuohon paperinippuun jää elämän jälki.

Seppo Hildén

Kuule Hans, muutama neuvo.

Kun väsäät tällaisia vaalimainoskirjeitä, niin hio niistä ristiriitaisuudet pois.

Tarinan alussa toteat, että "Hän kertoi, että pääsin tämän kevään eduskuntavaaleissa sisään." mutta tarinan lopussa sisäänmeno ei enää olekaan varmaa "Viimeisenä hän kertoi minulle jotain todella järkyttävää. Jollen pääsisi eduskuntaan, niin on aivan sama, kuka sinne pääsee..."

Heh.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Ymmärtänet, että historiankulku muuttui juuri siinä hetkessä, kun tulevaisuuden minäni sai toimitettua käteeni mainitun paperinivaskan. Niinpä se todellisuus, jossa tulevaisuuden minäni eli päästessään eduskuntaan vuonna 2015, ei välttämättä ole tuosta hetkestä tulevaisuus enää ollenkaan. Perhosefekti.

Enkä ymmärrä, mitä tarkoitat kutsuessasi tätä vaalimainoskirjeeksi. Kerroin, mitä minulle tänään tapahtui. End of story.

Seppo Hildén

ymmärtänen, ymmärtänen, ja tuulihan siellä sillallakin kovaa kuten kerroit, että eihän sellaisessa kovassa tuulessa aina kaikkea ehkä kuule oikein.

Ja voihan sitä tarinakin muuttua kirjoittaessa, mutta ei kait sitä perhosefektiksi sentään kutsuta vaan ristiriitaisuudeksi...

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja Vastaus kommenttiin #23

Perhosefekti on asia, joka aiheuttaa kaoottisen jatkumon, jota ei siis voi ennustaa. Jos siis sysäämme malliin jonkin kaoottisen elementin, niin sen jälkeen ennustettavuus pienenee. Esittämäni syy-seuraus-suhde ei siis ole ristiriitainen vaan se on kaoottinen. On ihan ookoo myöntää, että tarinani on looginen. ;)

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen Vastaus kommenttiin #23

Aikamatkustustarinoissa on ihan konsistenttia että aikamatkustaja kertoo että jotain tapahtui hänen menneisyydessään, mutta toisen tulevaisuudessa, mutta tämä tapahtuma ei olekaan enää varma.

Aikamatkustus toimii eri tarinoissa eri tavoilla. Tässä on selkeästi jakautunut aikalinja kyseessä, jolloin meidän Hansimme tulevaisuus ei ole vielä kirjoitettu.

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

"Hän kertoi, että pääsin tämän kevään eduskuntavaaleissa sisään. Sain häneltä ryttyisen paperinipun, jossa on listattu faktoja, joita hän vaati minun tuovan esille julkisuuteen, mutta vasta sen jälkeen, kun minut on valittu eduskuntaan. Ja hän painotti vahvasti, etten saa julkistaa noita tietoja ennen valintaani, vaikka kuinka mieleni tekisi."

Herätys lappilaiset, se on nyt joukolla mentävä tällä kertaa äänestämään vaikka ikäsi olisit muuten äänestämisestä laistanut. Eihän me muuten saada tuon paperin sisältöä tietää tuon mukaan. Ensin on tultava valituksi ja se on nyt teidän harteillanne lappilaiset miehet ja naiset.
Hansi on ihan varmasti muutenkin parempi kansanedustaja kuin viisi muuta yhteensä, sen tiedän. Puhuukin niin selkeästi että kaikki ymmärtävät...
Suurta menestystä vaaleihin Hansille!

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Juuri tästä on kyse. Minun on ehdottomasti vaiettava sisällöstä siihen asti, ja koska olen lukenut paperit, voin itsekin allekirjoittaa, että olisi suunnaton katastrofi mennä kertomaan papereiden sisällöstä ennen valintaani. Ihmiskunnan tulevaisuudella ei käy leikkiminen.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Saako tehdä arvauksen, että hallussanne olevat paperit ovat ns. "Tiitisen lista"?

Mikäli kyseinen vanhus oli todellakin blogisti itse, tarkoittaa se, että aikamatkustus on mahdollista jo 30-60 vuoden päästä. Mielenkiintoiseksi menee.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja Vastaus kommenttiin #27

Sinulla on oikeus arvaukseesi, minulla ei ole oikeutta vastata juuta eikä jaata. Ihmislajin tulevaisuudella pelleily voi hetkellisesti kuulostaa hyvältä idealta, mutta sen jälkeen, kun suustaan kuulee sanan "oho", voi tilanne muuttua radikaalisti.

Itsekin tuon aikamatkustuksen ajankohtaa tässä mietin, ja luulisin sen alkavan olla mahdollista heti sen jälkeen, kun ilmastonmuutoshysteria laantuu. Kokemukseni perusteella se nimittäin vaatii hurjasti energiaa.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Vakavasti ottaen Hansin juttu lienee "vaalivilliä" huumoria vai pitäisikö paremminkin sanoa, että humoristisesti ottaen Hansin juttu lienee "vaalivilliä" vakavuutta? No poikkeama tavanomaiseen "vaalikarjalähestymiseen" on varsin havaittava, siitä voi melkein jopa saada oman itsensä ulos - samaistuminen on liki mahdotonta?

Joskus olen ollut käsittävinäni, että vaalimainokset pyritään tekemään sellaisiksi, että kukin voisi jotenkin samaistua mainostavan henkilön ajatuksiin tai peräti itse henkilöön.

Tosin tuolta jostain aiemmasta Hansi kommentista päätellen, sirkustaiteilijamme harjoittaa melkein perinteistä "vaalisirkusta" - mutta sitähän nämä vaaliasiat usein ovatkin. Ja tällä en tarkoita mitään varsinaisesti negatiivista: leipää ja sirkushuveja, eikös sitä ole tarjottu jo Roomanvallan aikoina?

Siispä niin, olemme ilmeisesti hyvin vakavien peruskysymysten ääressä: leipää ja sirkushuveja on politiikan kentillä tarjottu ja hamaasta Rooman vallan ajasta.

Jokaisen nykyiseenkin "vaalisirkukseen" osallistuvan tarkoitusperissä on tarjota sitä ja tätä "vaalikarjalle", jotta se osaa nähdä tarjotut ajatukset ikään kuin ominaan ja oikein kuvan kanssa. Jos vaikka tuokin täky tökkäisi ja vetäisi puoleensa.

Hansi sirkustaiteilijana näyttäisi ymmärtävän tämän "vaalitaikuuden" syvän olemuksen: jokainen "vaalisirkustelija" haluaa olla alansa paras ja erikoisin. Mutta samalla tunnustettu "sirkusryhmänsä" jäsen. ;) ;) ;)

Jukka Nieminen

Minen sano tähän mitään tästä NewAge -puolesta. vielä vähemmän haluan missään tapauksessa sabotoida tälläistä kampanjaa tai luoda vääränlaisia mielleyhtymiä. Toteen silti kaiken uhallakin että yleensä poliittisella kentällä näitä juttuja tavallisimmin kuulee ns. cannabis-aktivisten suista - ja ne on yleensä kirjoitettu verisen vakavissaan niissä mielentiloissa kun on. mutta tällä sanomallani ei varmaankaan ole mitään tekemistä tän kirjoituksen saati kirjoittajan kanssa jolle toivotan vaalimenestystä.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Rauhoittavaa tietää, että ilmeisesti siis vielä 30 vuoden päästäkin käytetään edelleen euroja.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Itse pidin tätä myös huomionarvoisena. Mutta tosiaan koska seteleihin on tuotu kasvokuvia, joten henkilöpalvontaan on pyritty. Kuulostaa järjestelmänä totalitaristisemmalta verrattuna nykyiseen. En tosin valitettavasti ehtinyt keskustella näitä seikoista pidempään. Tosin koska nyt tulevaisuus on näiden dokumenttien myötä avain myös muuttumaan, niin en tiedä, tulemmeko näkemään kasvokuvalliset eurot - tai tulemmeko yleensäkään näkemään maailmaa 30 vuoden päästä.

Jukka J. Rintala

Päätin antaa lahjoituksen. Hullua on tuettava.

Ja sen perusteella, miten Hansia tunnen, hän ei olisi lainkaan huono kansanedustaja.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Vähintään vähiten huonoin.

Leila Varjo

Hyvä Hansi !
En voi äänestää Hansia asuinpaikkani syrjäisyyden vuoksi (Helsinki), joten tuen häntä rahallisesti. Laitan 70 euroa heti tältä istumalta.

Lilli Frondelius

Hyvä Hansi! Haluan tulevaisuuteen kanssasi!

Pääsenkö mukaan 27 eurolla 43 sentillä?

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Ehkä pääset, ehkä et. Toivon, ettei aikamatkustusmetodit ole joutuneet vääriin käsiin, ja näin tämä asia estettäisiin.

Käyttäjän timohellman kuva
Timo Hellman

Kun tulet taas Turkuun, saat vitosen.

On omakin vaalikassa hoidettavana.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Alan havaita, kuinka intuition kellot kolkuttavat. Joku sanoi joskus, että toden puhuminen ei toimi. Näyttää siltä, että näin ei ole.

Käyttäjän SanteriSatama kuva
Santeri Satama

Muistoja voidaan luoda, ja tulevaisuus on meille vain kuvitelmaamme, ja näin voidaan järkeillä ja selittää jotain aikasuhdetta, ja todentaa se millä todentumisen tasolla keskustellaan. Mukava että julkaisit, ja toivon että meno pysyy mukavana. Millaisen tulevaisuuden sydämessäsi ja sydämellä haluat kuvitella ja tuntea?

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Haluan, että tulevaisuudessa jokainen keskittyy siihen, mikä on se asia, jota toinen yrittää viestittää. kielemme on alkukantainen ja usein tulee väärinkäsityksiä. Kaikki ikävä ihmisten välillä johtuu ymmärtämättömyydestä. Minun tulevaisuudessani jokainen tekee työtä ollakseen provosoitumatta ja keskittyvät siihen, mitä todella toinen osapuoli pyrkii viestimään.

Käyttäjän SanteriSatama kuva
Santeri Satama Vastaus kommenttiin #53

Jos tunnustaisimme tuon tulevaisuuden nyt nykiväksi, niin mitä tässä viestittäisiin? Kuljen sydämen polkua, omalla tavallani, ja on lapin taikaa, on monen moista. Ja miulla on lapsia, lapsilla toiveita, kuten kaikilla. Kuunnellaan.

Käyttäjän synti kuva
Sari Niemi

Haluan tukea Hansin elämänkaarta nuortesta hörhöstä korruptoituneeksi valtiomieheksi ja sitä kautta spurguiseksi aikamatkaajaksi. Oletinkin Hansin tulevaisuuden olevan jotain tommosta. Liekkeihin katoaminen kyllä herättää kysymyksiä teknologian oudoista puolista, mutta tulevaisuus on varmasti aika outo. Melkein arvasinkin jo, että Suomi on keskeisessä asemassa maailman tulevaisuuden kannalta, kuten myös selvästi aikamatkailuteknologian suhteen.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Kukapa meistä ei haluaisi olla korruptioon lankeamisen jälkeinen aikamatkaava spurgu? No, minä ainakin tiedän, että minä haluan. Olen otettu pyyteettömyydestäsi. Ja pyyteettömyytesi tullaan joku päivä palkitsemaan ruhtinaallisesti ... hetkinen...

Käyttäjän synti kuva
Sari Niemi

Ehkä toi ajatus tuottaaakin sen, että kohta tulee joku elohopeinen Hansi-versio kertomaan, että sun pitää tuhota se lappu jonka sait.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja Vastaus kommenttiin #57

Odotan jatkuvasti jännittyneenä jonkin tuollaisen tapahtumista. Raportoiin heti, kun jotain uutta tapahtuu. olen melkeinpä varma, että tapahtuu.

Jessu Ingalill

Täytyy sanoo et mä en ehkä tulis lukeneeks sun skifiä mut eduskunnassa saisit varmaan paljon hämmennystä aikaan. Voin harkita tukevani sun kamppanjaa rahallisesti, jos lupaat pukeutua piraatiksi koko ensimmäisen vuoden eduskunnassa.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Voi olla vaikea toteuttaa kun tiukat pukukoodit... Itse kyllä ainakin aikoisin vähän rikkoa rajoja ja muuttaa pukukoodia.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Mielestäni pukukoodi on sellainen samanlainen ohje kuin liikenteessä merkattu jyrkkä mutka -kolmio. Eli se, joka ei pysty meneen mutkaan kovaa, tulee hidastamaan. Ja se taas, joka pystyy meneen siihen kovaa, ei paljon tuosta merkistä välitä. Minä olen se, joka ajaa auton ojaan.

Cilla Maria

Hansi, en pysty äänestämään sua eriävien sijaintiemme vuoksi, mutta lupaan siirtää yllämainitulle tilille 20€. Toivottavasti se auttaa haalistamaan tuota julmaa tulevaisuuden setelin kasvokuvaa. Tsemppiä vaaleihin, ja pelasta kohtalomme! :)

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Lukiessani tätä huomasin tuossa pöydällä lojuvaan (nyt sinappitahraisen) setelin alkavan väristä entisestään. Suuntamme on oikea! (Ei siis poliittisesti oikea, eikä vasenkaan, vaan oikea...)

Käyttäjän SanteriSatama kuva
Santeri Satama

Ja pyydät kokemuksesi nojalla lisää vaalirahoitusta väärällä rahalla... :)

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Minä laitan tilillesi 50 000 tulevaisuusrahaa.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Hyvä. Minä voin sitten ostaa sillä Pekka Himaselta tulevaisuusanalyysin vaikka heti!

Käyttäjän Sopuli kuva
Heikki Reinikainen

Hyvin kirjoitettu. Ja et varmaan olisi huonoin valinta.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Ehkä jopa se vähiten huonoin.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja
Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Onko se valmiiksi lannoitettu? Luomulannoitettu vaiko väkilannoitettu? Jos ensimmäinen, niin voin sen juureksille. Juu, Reksille.

Lauri Nordling

Ettei nyt vaan olis käynyt niin, että kaaduit siinä tuulenpuuskassa ja löit pääsi sillankaiteeseen. Siitähän se arpikin on ilmestynyt. Onnea kuitenkin yritykseen.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Voisin ottaa tämänkin huomioon, jos haluaisin, mutta haluanko? Voisinko toistaa kysymyksen? En, se on minulla päässäni.

Suvi Tikander

Minkäslaisia aineita käytät.. mäki haluun samoja :D xD

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Paras on, kun valitsee jääsalaattia, tammenlehtisalaattia ja tavanomaista lehtisalaattia. Yleensä ainakin jääsalaatti on parempaa luomuna. Sitten siihen leikataan sekaan noin 200g retiisejä, 20kpl kirsikkatomaatteja, yksi suomalainen kurkku, vesimelonin neljäsosa kuutioina, puolitoista puolikirpeää omenaa, tukollinen ruohosipulia ja yksi pieni punasipuli.

Sekaan tuoretta basilikaa ja tuoretta lehtipersiljaa, maa-artisokan sydämiä (säilykkeenä), luomuoliivisekoitus (yhteensä noin 15 oliivia), pikkuinen läjä kapriksia, halkaistuja tummia viinirypäleitä, porkkanasiivuja ja vielä halutessa voi lisätä paprikaa (se tosin jakaa ielipiteitä).

Mukaan vielä pakastekatkarapuja ja juustoksi joko mozzarella tai feta. Sitten mausteeksi ensin sitruunamehua ja siihen päälle merisuolaa, sitruunapippuria ja halutessa aivan hitunen oreganoa. Lopuksi vielä kunnolla oliiviöljyä päälle.

Ja eiku ääntä kohti!

Käyttäjän eskook kuva
Esko Mäkinen

Hyvä homma. Tuleepa kerrankin jotain seurattavaa vaaleihin. En pysty sua äänestämään saatika rahaa laittamaan yms yms, mutta minäpä totean, että pääset läpi.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Ilmoitan presidentille ja poliisille, että sanasi on laki. Sitten he katsovat tilannetta uudesta näkökulmasta. Pelkäsin jo, että jäisin ilman sanojasi.

Jaakko Rinne

Näin tässä hiljattain unen. Tiedäthän, sellaisen jossa tietää olevansa unessa ja voi siksi hallita unen tapahtumia. Noh, minä siinä unessa sitten tein asioita joita nyt kuka tahansa tekisi samassa tilanteessa, mutta yllättäen uneen saapui huivipäinen mies, jonka olemukseen minulla ei ollut enää valtaa.

"Tämä on minun uneni, mitäs hemmettiä sinä täällä teet?" Kysyin mieheltä.

"Ei, hyvä ystävä. Tämä ei ole vain sinun unesi, me olemme kaikki osa jotain suurempaa" mies kertoi. Hän selitti sitten että on tullut kertomaan minulle tulevasta vaarasta, joka kohtaa ihmiskuntaa jollemme avaa silmiämme. Kävelin miehen kanssa unimaisemassa ja pian hän sanoi että aamu tulee pian, ja minä heräisin. Ennen sitä voisin vielä kysyä häneltä jonkin kysymyksen. En keksinyt mitään syvällistä siihen hätään, joten kysyin tietääkö hän mitään avaruusolennoista. Mies hymyili ja kohautti olkiaan.

Uni päättyi, ja heräsin kummissani.

Nyt kun ajattelen. Ehkä tuo mies oli tulevaisuuden Harjunharja.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Tuntomerkit ainakin viittaavat siihen. Lisäksi meillä on suvussa sekä unissakävelyä että unissavierailua.

Käyttäjän FindianaJones kuva
Juha Hämäläinen

Universaalia unissavierailua - hieno sanapari.

Ai niin, tuo meidän kuvassa oleva Hanuman on myös siellä jossain...

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Viitaten ym. otsikkoon:

"Tulevaisuutesi on nyt minun käsissäni, halusit sitä tai et".

Kyllä minun tulevaisuuteni on omissa käsissäni, halusit sitä tai et. Toisaalta, tulevaisuuteen siirtyminen on vähintäänkin yhtä kompleksista ja ennustamatonta. Hienopuheisuus ei valitettavasti johda aina totuudenmukaisuuteen, -tosin se saattaa johtaa ohi sen olennaisuuden, joka on tärkeää.

Tarinan kertomisen kautta, -oli se sitten faktaa tai fiktiota, voidaan olla yhtä montaa mieltä, kuin 7 miljardia mielipidettä. Se mikä koskee meitä kaikkia, on oltava ehdottoman vilpitön ja silloinkaan ei ole viisasta uskoa yksittäisen ihmisen kokemuksiin, jotka ovat profetaalisia ennustuksia rahastuksen saattelemana.

Huumorilla on toki sijansa, minulla se on hersyävä:)

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Rakastuin viimeiseen sanaasi. <3 Toivottavasti se ei jää viimeiseksesi.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Hersyävä ei jää viimeisekseni:)

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Yllä olevaa kirjoitustasi ja ajatuksiasi voisi luonnehtia lyhyesti "intuitiivisen surrealistisiksi kokemuksiksi ja visioiksi". Olet fiktiivinen kirjoittaja, jolla on voimakas subjektiivinen todellisuuskäsitys. Olet taiteilija, muttet tieteilijäsielu:)

Kuitenkin jos kokemukset pohjautuvat pelkästään subjektiivisiin ennustuksiin, niillä ei ole sellaista todistusvoimaa, joka saisi kansan liikkeelle.

Jos ajattelemme sellaista visiota, -yhteiskuntamallia, joka ei perustu tuotantotalouteen, -teollistumiseen, -tavaroihin ym. aineelliseen, vaan yksiselitteisesti se perustuu:

Kehittyneempään sivistykseen tähtäävään yhteiskuntaan, jossa ideat syntyvät korkeamman älyn ja kokemuksen (so. myös soiaalinen äly ja kokemus) ponnistuksista ja perustuvat kokonaan uusiin sopimuskäytäntöihin, jotka vaikuttavat ihmisten henkiseen kuin fyysiseen hyvinvointiin.

Uusi yhteiskuntamalli tulisi panostamaan ensisijaisesti ihmisten mahdollisuuksiin toteuttaa itseään, toimeentulosta riippumatta. Toimeentulo olisi kaikille lakisääteinen inhimillinen perustoimeentulo, joka on mitoitettu yhteiskunnan sen hetkisten todellisten mahdollisuuksien pohjalta. Yhteiskunta eli valtioelin / asiantuntijat (parhaista ideoista palkitut) palkitsevat uudet kehityskelpoiset ideat, jotka vievät yhteiskuntaa eteenpäin. Palkkiona on korkeampi perustoimeentulo.

Valtioelimesssä olevat asiantuntijat vaihtuvat edistyksellisempien ideoijien tieltä, määrävälein. Vaihto tapahtuu uusien ideoiden testaamisella käytännössä. Ne joilta ei synny kehityskelpoisia ideoita, jäävät inhimillisen perustoimeentulon varaan.

Nykyisestä yhteiskuntamallista, kokonaan uuteen lakisääteiseen yhteiskuntamalliin ja inhimilliseen perustoimeentulovaiheeseen, uutta yhteiskuntamallia kehitetään nykyisen rinnalla niin, että saamme vertailukelpoisia tuloksia.

Tässä olisi yksi suhteellisen realistinen vaaliteema.

Soraääniä aivan varmasti tulee, mikään ei koskaan ole ja tule täysin valmiiksi. Pääasia kuitenkin on, että tämä herättäisi rakentavaa keskustelua.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Ensimmäinen soraääni alkaa K-kirjaimella ja se kuuluisi näin: "KOMMARI!" :P

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Hannu Siniviralla on ilman muuta mielenkiintoinen visio esitettynä tulevaksi mahdolliseksi yhteiskuntamallin perustaksi. Sivistysmalli on aina kannatettava ajatus ja asia, mutta nykyinen todellisuutemme on tälle mallille perin tyrmäävä: yhteiskuntamme rakentuvat tavaratuotannon taloudelle, missä arvonmuodostus pohjaa itsensä pääoman kiertoon. Lisäarvon kaappaamisen liittyvät voiton maksimoinnin markkinat karsivat raa´alla kädellä hennoimmat ideat valtavirtapolitiikasta. Ja samalla ns. uskottavasta politiikasta.

Silti ja oisin senkin takia, tuota sivistysmallia on syytä kannattaa ja koettaa saada se mahdollisimman näkyvään asemaan nykytavan rinnalle. Kommari-nimityksiä varmastikin tulee, mutta voian samalla kysäistä, että kommarikto ne ovat sitten ainoita, jotka kantavat huolta sivistysyhteiskunnan kehittämisestä? :)

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Kiitos rakentavista mielipiteistä:) Kommari en ole ja kommariksi en aio ryhtyä:)

Malleja ja erityisesti ajatusmalleja on hyvä kehittää, muuten vastaan tulee taantuma, joka voi olla huomattavasti taantumuksellisempi kun kaikki taantumat yhteensä.

Nykyistä todellisuutta on muutettava ja ei todellisuus ole "kivitauluihin" kirjoitettua lopullista todellisuutta. Aina tulee olla mahdollisuus muuttaa yhteiskuntamalleja sellaisiksi, jossa ensisijaisena lähtökohtana on sekä henkinen että fyysinen hyvinvointi.

Onhan tämä jo nähty, mihin nykyinen malli on johtanut. Sen voi itse kukin havaita. Uudet mallit ovat tulevaisuuden malleja, jossa tulisi korostaa ihan muita periaatteita, kuin nykyisiä. Uusia malleja on kohtuullisen helppo luoda ja testata niitä käytännössä. Mielikuvitus on vapaa ja se ei ole sidottu taloudelliseen pääomaan.

Yksisilmäinen tuijotus rahan tekemiseen ja sen keskittämiseen liian harvojen käsiin ei toimi. Sitävastoin sitä "levittämällä" koko yhteiskunnan yli, voi itsekukin ottaa siitä oikeutetun siivun, jonka eteen on tehnyt älyllisiä ponnistuksia koko yhteiskunnan hyväksi.

Tämä ei pois-sulje mahdollisuutta rikastumiseen. Rikastuminen näkyy tällöin koko yhteiskunnan läpi, ei vain joidenkin kukkaroiden paksuuden lisäyksenä. Me emme elä enään patruunahenkisessä yhteiskunnassa.

Kommunismi aatteena on myös aikansa elänyt ja sille ei löydy vastinetta tämän päivän todellisuudessa.

Ismit ovat ismejä, järjen käyttöllä on huomattavasti suurempi odote ja tilaus.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Sen enempää kommentoimatta vaikkapa Pekka Himasen tulevaisuuden raporttiin tai aikamatkustuksen mahdollisuuksiin poliittisina vetojuhtina, on kuitenkin sanottava, että Pekka Himasen visio on yksi tulevaisuuden visioista muiden joukossa. Tärkeintä näissä visioissa on niiden toteutusmahdollisuudet ja riittävä ymmärrys mistä todella on kysymys.

Pekka Himanen korostaa, että Suomi kärsii "henkisestä kestävyysvajeesta". Tämän kyllä allekirjoitan. Epäilyttävää on ennemminkin se, että näillä visioilla rahastetaan ennenkuin niitä on testattu.

Konsulttifirmoja on nykyisin joka lähtöön. Totuuden ja todellisuuden nimissä, periaatteessa me kaikki olemme oman elämämme konsultteja ja asiantuntijoita. Mutta se että konsultoisimme toinen toisiamme vailla valtioelintä, se voi johtaa hallitsemattomaan anarkiaan. Vapaus toimia rajattomasti, vailla yhtä yhteistä sopimuskäytännön kautta saavutettavaa päämäärää, johtaa eriarvoisuuteen.

Aikamatkustus ja "aikamatkustus" tulisi erottaa toisistaan ja määritellä mitä sillä itseasiassa tarkoitetaan. Ainoa todellinen aikamatkustuksen mahdollisuus, voisi olla Stephen Hawkinin aikamatkustuksen periaate (alkujaan Albert Einsteinin esittämä mahdollisuus).

Valtioelimen tulisi hyvin yksinkertaisesti muotoiltuna olla sellainen, joka käynnistää uusien ideoiden prosessoinnin, tallentaa ne yhdessä "tuotantokoneiston" so. ideapankin avulla. Valtioelin hyödyntää ideasovelluksia, jotka ovat kehittyneet ja jalostuneet ideakierron (valtioelinkierto) aikana.

Tämä saattaa vaikuttaa ensivaikutelmalta utopistiselta, koska kaikki uudet yhteiskuntamallit ovat aina syntytuskissaan olleet utopiaa. Periaatteita voi aina kehittää ja tuleekin kehittää suuntaa antavasti.

Lopullista totuutta yhdenlaisen ja yhdenkuvatun mallin tai periaatteen suhteen ei ole oikeutettu, se voi toisaalta polkea alleen vielä edistyksellisemmän mallin tai periaatteen. Tämä juuri edellyttää kokonaan uudenlaista sopimuskäytäntöä.

Perhosefekti puolestaan on efekti, jossa alkuarvojen parametrit vaikuttavat suoraan lopputulokseen. Ennustettavuus on siis riippuvainen lähtöarvoista ja riittävästä iteraatiosta.

Jukka Henriksson

Onpas keksintö: esitetään aivan päätön hörhötarina ja sillä perustellaan rahankeräystä. No onhan näin tehty maailman sivu mutta on tämä kuitenkin hieman erilainen. Aika härski tempaus silti.

Annas kun veikkaan: minkään lappusen sisältöä (jossa olisi jotain relevanssia) ei tulla paljastamaan missään vaiheessa kävi vaaleissa miten tahansa. Aina löytyy selitys, jolla tämä perustellaan. ;-)

[Olen joskus kannattanut jotain yksittäistä piraattipuolueen ajamaa ajatusta. Taitaa olla aika luopua siitä ainokaisestakin...]

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Hei Jukka, tiedäthän, että korttipakassa on 52 korttia (samalla Hansin vaalinumero). Mikäli haluat löytää "ässähain", on kortit katsottava. Sieltä saattaa löytyä myös aikoinaan vastaus tuohon "lappusen sisältöönkin". Joitain viiteitä voi löytyä jo muutamasta linkistäkin:

http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194969683736/artik...

https://www.youtube.com/watch?v=xMFtsAWtDX0&featur...

http://hansi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/190763-viitt...

http://juhaniharjunharja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Suomi myi v. 2007 itseään - täysin alehintaan!

Kuka muistaa vielä Siilinjärven fosfaattikaivoksen?
Kuka muistaa vielä Soklin fosfaattiesiintymän?
Kuka muistaa vielä sen, että Suomen kepu-Vanhasen johtama porvarihallitus möi norjalaiselle Yaralle Kemira GrowHow:n osakkeet, jolloin Yara sai haltuunsa Siilinjärven kaivoksen sekä Lapin Soklin kaivosoikeudet ja paljon muuta?
Näin norjalainen firma Yara sain todellisen monopoliaseman Suomen lannoitemarkkinoista. Lisäksi paljon muutakin: kallisarvoiset maa-alueet Suomen maaperää!

No entä sitten?

Jos sittenkin vielä jotain:

1. Suomessa on EU:n ainoat fosfaattiesiintymät!
2. Lapin Soklin fosfaattiesiintymät sisältävät maailman puhtainta fosfaattia, siinä kun ei ole terveydelle haitallista kadmiumia.
3. On arvioitu, että Lapin Soklin malmion arvo on 15 - 30 miljardia euroa!
4. Yaralle tuo kauppa maksoi julkisten tietojen mukaan tuommoiset 0,7 miljadia euroa!
5. Suomen valtioneuvoston porvarilliset kauppamiehet (nuo todelliset ja petolliset helppoheikit) antoivat hyvää hyvyttään ulkomaiselle pääomalle 21 - 43 -kertaisen lahjoituksen, jotta Yara voisi ottaa käsiinsä suuria osia Suomen kansantalouden "kruununjalokivistä" myydäkseen niitä kansainvälisen keinottelupääoman markinoilla. '
6.Toukokuussa 2007 Vanhasen 2. hallitus (kepu, kokoomus, vihreät ja rkp) möi Suomen fosfaattin ja maaperäänsä liki ilmaiseksi ulkomaiselle pääomalle pörssikeinottelun pyörteisiin!

Nyt olisi vihdoinkin syytä panna nuo kepun, kokoomuksen, vihreiden ja rkp:n koijarit vastuuseen suoranaisesti valtiopetokselta vaikuttavasta toimesta! On myös muistettava, että tuo porvarihallitus muodostettiin todellisen korruption kautta: muutamat liikemiehet maksoivat erityiseti kepun ja kokoomuksen vaalit! Ja tuossa oli yksi tuon Suomen historian haisevimman korruptiohallituksen aikaansannos.

Vielä on mahdollisuus muuttaa tilanne toiseksi. Olisi erittäin luontevaa, että luonnonvarat olisivat valtion omistuksessa ja hyödyntäjä maksaisi valtiolle mm. rojalteja luonnonvarojen arvosta! Toinen mahdollisuus on, että kauppa puretaan täysin ja valtio perustaa yhtiöt hyödyntämään miljardien fosfaattivarantoa kansantalouden hyväksi!

Toimituksen poiminnat