hansi Mies, mikä mies?

Ilmaisen rahan vaikutus

  • Internetin ihmemaan Double Pirate
    Internetin ihmemaan Double Pirate

Istuin puiston penkillä, miettien epävarmana tulevaisuuttani. Lentävä kamera laskeutui olkapäälleni ja otti selfien. Palkkioksi yhteiskuvasta se lupasi lahjoittaa minulle tästedes 1000 euroa joka kuukausi. Olin äimänä, mutta tuumin, että olkoon menneeksi.

Nyt viisi vuotta myöhemmin minulla on yritys, joka työllistää 52 ihmistä. Tuotteenamme ovat lentävät kamerat, jotka tarjoavat ihmisille selfiestä maksun.

Nyt kahdenkymmenen vuoden jälkeen olen nähnyt, miten suomalainen yrityskenttä on paisunut pienyrittäjistä, ja vienti ja palvelut rullaavat. Työaika on vähentynyt kuuteen tuntiin päivässä ja kolmeen työpäivään viikossa. Suomen työvoimatoimisto lakkautettiin tänään tarpeettomana.

Nyt vuosien jälkeen vanhoilla päivilläni voin todeta, että lentävät kamerat ovat aiheuttaneet suunnattomasti teennäisiä ja aitoja hymyjä - ja todellista aitoa iloa. Vanhan miehen leuka alkaa väpättää, kun muistelen tuota ensimmäistä, joka minua auttoi. Se kaikki tuntui silloin niin epätodelliselta. Ja kun kerron tästä nuorille, eivät he pidä kokemustani mainitsemisen arvoisena.

Hyvä niin. Sukupolveni työ on tehty. Nyt yhdenvertainen ihmisarvo on heille itsestäänselvyys.

Gamla Gubben 52, Lappi, Piraatit

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat