hansi Mies, mikä mies?

Sinulle - ihminen ja vaikuttaja

  • Toimiva idea ponnistaa terveen arvomaailman ja epäitsekkään järjen synteesin pohjalta.
    Toimiva idea ponnistaa terveen arvomaailman ja epäitsekkään järjen synteesin pohjalta.

Politiikka on pohjimmiltaan yksinkertaista, ja asiat ovat yksinkertaisia. Haemme vastauksia tavallisiin kysymyksiin. Ihmisyksilö haluaa aina, että hänen perustarpeensa tulevat tyydytetyiksi. Ei ole kyse tämän vaikeammista asioista.

Mihin kansanedustajan tulee kyetä paneutumaan? Lyhyt lista on seuraava: Yksilön ja yhteisön perustalous, yhteisön hyvinvointi palvelujen ja virikkeiden kautta, sekä tavallisen elämän sujuminen kitkattomasti ilman turhaa byrokratiaa ja instituutioille alistunutta asemaa.

Mainitut palvelut ovat mm. (mielen)terveys-, neuvola- ja vanhuspalvelut, kulttuuri, koulutus, tutkimus/tiede, ja ennen kaikkea nuorisotoiminta.

Mistä tunnistaa itselleen oikean ehdokkaan? Kokeneemman äänestäjän täytyy ymmärtää se tosiasia, että tätä maata johtaa ja ylläpitää tulevaisuudessa se ihmisten joukko, joka pystyy seuraamaan tätä päivää ja uskaltaa vaikuttaa tapahtumien suuntiin. Uudistaja tunnistaa ne konkreettiset asiat, joihin voi vaikuttaa ja jotka määrittelevät yksilön ja yhteiskunnan tulevaisuuden.

Edustaja kulkee niin sisäisesti kuin ulkoisestikin kehityksen aallonharjalla, tiedostaen niin lähialueen kuin maailmanlaajuisen suuntauksen. Ja hän tietää, että yhteisön ongelmien hahmottamiseksi yksilön on tultava kuulluksi.

Nuori elää vuoden 2015 maailmassa aivan erilaisessa sosiaalisessa ympäristössä kuin vain 15 vuotta sitten elänyt nuori. Nuoret kuuntelevat enenevässä määrin vanhempien ihmisten esittämää huolta, ja kritiikkiä nykypolitiikasta ja uhkista. Huoli tarttuu, ja he miettivätkin, miten itse voisi päästä vaikuttamaan, ja millainen ihminen olisi hyvä edustaja Suomelle - valtiolle, joka pian on tämän päivän nuorten käsissä.

Miten hyvä muutos tapahtuu? Todellinen muutos on muutosta yhteisön/kansakunnan/kulttuurin ajattelussa, omanarvontunnossa sekä kollektiivisessa päätöksenteossa. Kun puhumme kehityksestä, se ei sisällä pelkästään aineellista hyvää, vaan on kyse erityisesti sisäisestä - siitä, että ihminen tuntee yksilönä ja yhteisönä hyvää oloa.

Myös poliittisen järjestelmän on muututtava. Se asenne, että katseemme ja toiveemme suuntautuvat vuosi vuodelta suurten puolueiden suuntaan, on tulossa tiensä päähän. Tämä on jo havaittavissa globaalilla tasolla esilletuoduista esityksistä suoran, yksilöä kuulevan, demokratian vaatimisesta.

Kun katsomme, millaisia arvoja ja asioita tämän päivän ihminen arvostaa, huomaamme, että pienten puolueiden suosio on noussut räjähdysmäisesti kaikkialla. Esimerkkinä mainittakoon Islannin piraattipuolueen yli 29% kannatus.

Olen sitä mieltä, että suurimmat ja toimivimmat muutokset lähtevät liikkeelle ideoista. Toimiva idea, joka on syntynyt terveen arvomaailman ja epäitsekkään järjen synteesin pohjalta, on siksi aina arvokas. Tällainen idea keskittyy yhteiseen hyvinvointiin, ei pienen ryhmän haluihin tai narsistiseen omaan etuun.

Piraattipuolueen puolueohjelman kannattajilta löytyy loistavia ideoita kerta toisensa perään, koska Piraattien arvot keskittyvät konkreettisiin asioihin ja tukevat avoimen tiedon saantia kaikille ymmärrettävässä muodossa.

Ihmisen ja yhteisön tämänhetkinen tila ja asenne määrittävät sen, millainen tulevaisuus on. Olkaamme siis rohkeita, avoimia, luovia. Syleilkäämme muutoksen tuulia, ja toimikaamme niin oikein kuin voimme. Tällöin meillä on mahdollisuus nähdä sellainen Suomi kuin se kohta satavuotiaana ansaitseekin tulla nähdyksi.

Hansi Harjunharja 52, Piraattipuolue, Lappi (sekä haamukirjoittajana Teron Haamu)

 


Vaalitilinumero on säästöpankin tili: Hansi Harjunharja FI 96 43090010202711, viestiksi: #riptero

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Tämä voisi toimia myös pääsiäissaarnana. Taitaa pojassa olla myös maallikkosaarnaajan "vikaa"... ;)

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Olihan isoisoisäni Lauri Ingman sekä arkkipiispa että itsenäisen Suomen ensimmäinen opetusministeri - myöhemmin pääministeri. "Vika" on siis suvussa. ;)

Jorma Lehmonen

Sinä Hansi olet näiden vaalien ainoita valopilkkuja !

Kas kun politiikkahan nykyään on suuri vitsi jonka vain sinä tunnut ymmärtäneen ja muut ehdokkaat ovat olevinaan fiksuja ja filmaattisia.

Terveisiä hamsterille ja onnea vaaleihin jota tosin et varmaankaan tarvitse koska tulet saamaan äänivyöryn ja voit pyllistää näille muille "poliitikoille".

Olet parasta mitä Esko - Juhani Tennilän jälkeen on ollut tarjolla Lapin vaalipiirissä.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Niin, sieltä kun löytyy myös Topeliustakin (Satu Setä) ... ;)

Toimituksen poiminnat