hansi Mies, mikä mies?

Kärkiagendani - apua?

Kestävä ratkaisu kestävyysvajeeseen

Syrjäseuduilla on otettava käyttöön julkisten palkkojen +15 prosentin palkkatuki. Sivistys-, sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä infran rakentamisen rahallinen tuki valtiolta luo työpaikkoja syrjäseuduille ja lisää hyvinvointia koko valtiossa. Kunta hyötyy työllistämisestä, koska kuntaveron tuotto kasvaa palkkojen ohella.


Kun työpaikat lisääntyvät, ostovoima kohoaa ja perustarpeet tyydytetään. Sairas ihminen ei joudu enää kulkemaan 700km Utsjoelta Ouluun sairaalaan. Siksi suurten keskusten sairaalajonot lyhenevät, ja kun hoitoon pääsee nopeasti, säästetään kaikkialla sairaanhoidon kustannuksissa.


Suomi tarvitsee yrittämistä. Yrittäjän taloudellinen perusturva tulee riittävästä perustulosta. On aloitettava alueelliset kokeilut, joiden tulosten avulla määritellään riittävä yleinen perustulo. Tästä johtuva byrokratian väheneminen tuo jopa miljardisäästöjä.


Jotta erikokoisten yritysten välinen kilpailu tulee tasavertaiseksi, lakkautetaan nykyiset kilpailua vääristävät yritystuet sekä niiden verotuet (4-5 Miljardia). Näin valtion kassa ei enää vuoda ulkomaille, kun raha ei mene ulkomaisessa omistuksessa oleville suuryrityksille. Tuet ohjataan syrjäseututukeen, ja myös kaikille yrittäjille maksettavaan perustuloon.


Kun julkisen työn palkkatuki houkuttelee työvoimaa kasvukeskuksista syrjäseuduille, kaupunkien vuokra-asuntojen jonot lyhenevät, kysyntä laskee ja hinnat laskevat. Kaupunkilaisen ostovoima kohoaa.


Koska syrjäseutujen palkkatuki lisää työpaikkoja, tulee siitä valtiolle positiivinen verokertymä. Tämä nähtiin 80-luvulla lapinlisien aikaan. Uutta verorahaa ohjataan kaupunkien julkisen liikenteen kehitykseen. Näin paikallisliikenne saadaan ilmaiseksi. Keskustaruuhkat vähenevät, asukkaat voivat liikkua vapaammin ja hengitysilma paranee. Ilmainen liikenne lisää köyhimpien ostovoimaa, erityisesti perheiden.

 

Tarvitsen apuasi. Tämä teksti on flyerissäni, ja näitä flyereitä tulisi pystyä jakamaan Lapin alueella mahdollisimman monilla paikkakunnilla. Jos koit asian tärkeäksi, huomioi tämä. Ota minuun yhteys, jos voit jakaa omassa ympäristössäsi edes joitain määriä esimerkiksi ulkoilulenkin yhteydessä.  Piraateilla on mahdollisuus Lapissa. Ja Lapille on mahdollisuus Piraateissa.

Ota yhteys privalla Facebookissa tai soita tai tekstaa minulle 0466286459

 

Hansi Harjunharja

 

PS. Hannele Pokka (ent. Lapin maaherra) puoltaa ajatustani syrjäseutujen palkkatuesta. Tälle hommalle on siis jo paljon vastakaikua mahdollista saada, kun oikea ihminen saadaan asialle pitämään yllä tietoisuutta tästä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Minä ehdottaisin syrjäseuduille 50% palkka-alea julkisiin virkoihin, koska syrjäseuduilla elämä on halvempaa. Palkka-alen avulla työntekijöiden määrä voitaisiin tuplata.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Elämä halvempaa? Jäbä ei taida olla asunut Lapissa.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Olen asunut vuoden Sodankylässä, tosin kasarmilla, ja muualla Suomessa pienillä paikoilla. Asumiskustannukset, talot, tontit on kyllä oleellisesti halvempia kuin isoissa kaupungeissa. Jos olisi edes niitä huonosti palkattuja työpaikkoja, niin syrjäkylillä voisi mennä paljon paremmin.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja Vastaus kommenttiin #3

Tästä juuri on kysymys, että kun palvelut saadaan kuntoon, tulee muutakin intoa työpaikkoihin, ja sitä kautta työtä. Näin se toimi aikoinaan, eikä tältä osin mikään ole niin radikaalisti taloudessa muuttunut.
Ainoastaan aluepolitiikka mokattiin 90-luvun alussa, ja siitä lähtien suunta on ollut köyhtyvä - eli köyhdytetty.

Pete Smith

Suomessa on niin monta sataa täysin turhaa ja kuollutta pitäjää, että siellä vuosikymmeniä turvatyöpaikoissa istuneilla pitäisi saada vielä enemmän rahaa verovaroista? Paskin idea ikinä. Tää piraattipuolue on lähes koominen sillisalaatti.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Turvatyöpaikkoja alueelta, joka toimii ainoana todellista aineellista tuotantoa luovana alueena. Palvelu kaupungissa, kuten hieronta tai hiustenleikkuu, ei ole se kaikkein eniten kansantaloutta ja tuotantoa tukeva asia.

Tervetuloa Lappiin!

Toimituksen poiminnat