hansi Mies, mikä mies?

Konservatiivisten vaalien liberaali valopilkku

  • Myös Lapin piraattien aluepoliittinen näkemys tuli Lapissa esille.
    Myös Lapin piraattien aluepoliittinen näkemys tuli Lapissa esille.

En kiiruhtanut kirjoittamaan vaalien jälkeen, enkä kiiruhda nytkään. On levon aika, aika arvioinnin ja aika oman itsen palauttamisen tuosta egojen ristitulesta. Editoin silti tähän sinulle kuulumiset ja faktat siitä, miten mahtava tuloksemme on. Mediat nimittäin ovat otsikoineet hieman harhaanjohtavastikin tyyliin "somesuosio ei riittänyt". Se kun nimittäin riitti loistavaan vaalitulokseen.

Tiesitkö, että Lapissa olimme ensimmäistä kertaa Piraattipuolueena ehdolla eduskuntavaaleissa, ja saimme 0,8% kaikista äänistä? Normaalisti uusi pienpuolue saa vain 0,0-0,2% kaikista annetuista äänistä. Joten jokainen, joka meistä kirjoitti lappuunsa numeron 49, 50, 51, 52 tai 53, oli mukana tekemässä Suomen Piraattipuolueen ja Lapin poliittista historiaa.

Oma äänisaaliini oli 0,5% kaikista annetuista Lapin alueen äänistä. Tulos oli koko Suomen Piraattipuolueen paras yhdessä Helsingin vaalipiirin Petrus Pennasen kanssa, jolla myös oli omassa piirissään 0,5% kannatus.

Ääniä tuli melkeinpä Lapin joka kolkasta. Nyt pienimmälläkin paikkakunnalla asuu joku, joka tietää ja tuntee sen aidon vaihtoehdon, jonka Piraatit Lapissa tarjoavat - myös aluepoliittisen.

Tämän lisäksi Piraatit tekivät ennätyksen jälleen kerran myös valtakunnallisella tasolla. Kannatuksemme nousi 66% edellisestä. Opimme lisää tulevaisuutta varten strategioista, ja mikä tärkeintä, tunnemme nyt ne yhteistyötahot, joiden kanssa toimia vaaleissa jatkossa.

Jaamme muiden pienpuolueiden kanssa tiettyjä yhteisiä arvoja, jotka siivittivät meidät IPUn ja Muutoksen kanssa yhteistyöhön jo näissä vaaleissa täällä pohjoisessa. Kun autamme toisiamme jakaen työtaakkaa esimerkiksi materiaalimme levittämisessä, niin tuemme kansan kykyä valita itse niistä vaihtoehdoista, joita on.

"Kaikki pienpuolueet haluavat aivan ensimmäisenä, että kansalainen tuntee vaihtoehdot, ja vasta toiseksi tärkeintä on se, että kansalainen valitsisi juuri minun puolueeni. Tämä on demokratian perusta." -Minä itse

Kokonaisuutena vaalitulos oli "loistava", koska nyt suomalainen sai konservatiivisen hallituksen melko varmasti. Koska näin on, voimme neljän vuoden päästä joko todeta, että konservatiivinen hallitus ei suomalaisen mielestä toimi, ja tarvitsemme liberaalia vaihtoehtoa Piraateilta, tai sitten politiikka meneekin parempaan suuntaan, eikä kansa tarvitsekaan Piraatteja. Molempi parempi.

Olemme jo aloittaneet Lapissa kuntavaalien suunnittelut. Pari palaveria on pidetty, ja on tiedossa, millaista työtä kesällä tehdään. Saimme läjäpäin uusia aktiiveja Lapissa, joita ilman emme olisi pärjänneet, ja jotka tulevat nousemaan puolueemme ehdokaslistoillekin tulevissa kunnallisvaaleissa.

En lähde nimin erittelemään tässä tekstissä, kun sanon, että tiedätte jokainen, miten mahtavan panoksen toitte työhön, ja voitte olla varmoja, että sydämessäni itken ilonkyyneliä teidän motivoituneisuudelle ja sille, että uskoitte ja uskotte yhteiseen menestykseemme. Me teimme sen, mitä ei odotettu, mutta sitähän me täällä olemmekin tekemässä!

Hansi Harjunharja (onpa mukava jättää tästä numero pois ja olla vain ihminen), Piraattipuolue, Lappi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Hyvän vaakunan olette laittaneet puolueen Lapin piirille... :)

Ihan ok kirjoitus. Toisaalta täältä iäkkäämmältä taholta asioita nähden ja katselleen suosittelen piraateille vielä rohkeampaa ja avoimempaa läestymistä maakunnan puolue-elämään: esimerkiksi vasemmistolla on tarjottavana kansalaisyhteiskunnan tason kokemusta ja näkemystä myös piraateille. Enkä epäile, etteikö jotain selkeää yhteistoimintaakin jo voisi löytyä - kuntatasolta erityisesti.

Toki uuden puolueyrittäjäin passaa olla tarkkana, ettei huku suurempien melskeeseen. Mutta jos ajattelemme nyt asiaa tulevien kuntavaalien näkökulmasta, kannattaa katsoa valtuustojen kokouksissa, miten siellä mikin puolueen edustaja mitäkin asiaa ajaa ja politiikkaa koettaa tehdä. Jospa näkemisen ja kuulemisen myötä syntyisi ajatus, mikä olisi tueksi aloittelevalle jo kokeneemman taholta: olisiko siitä jotain apua ja luottamuksen mallia jonkin asteen yhteiseen ponnisteluun - vaaleissakin.

Vasemmistoliitto on toki vasemmalla, mutta silti selkeästi myös liberaali ajatuksiltaan ja toiminnaltaankin - ainakin Lapissa. :)
'

Toimituksen poiminnat