hansi Mies, mikä mies?

Näin juhlarahat hyväksyttiin?

Molemmat hyvin karuiksi koetut kuvat on sanoin kuvailtu Kokoomuksen puheenjohtaja/valtiovarainministeri Petteri Orpolle.

Lakitekstissä lukee "Vasemmalla on kaksi ihmishahmoa, joista sisimmäinen osoittaa pitkällä aseella oikealle. Keskeltä oikealle on seitsemän ihmishahmoa rivimuodostelmassa. Rahan kehällä alhaalla on pisteistä koostuva viiva, joka muodostaa puolikaaren. Vuosiluku 1917 on puolikaaren muotoisen pisteviivan päässä vasemmalla suuntautuen viistosti alaspäin. Vuosiluvun 1917 alla on viiva. Vuosiluku 1939 on puolikaaren muotoisen pisteviivan päässä oikealla suuntautuen viistosti ylöspäin. Vuosiluvun 1939 alla on viiva. Teksti KANSALAISSOTA on keskiosassa hieman keskitason yläpuolella. Teksti Suomi – Finland on tekstin KANSALAISSOTA alapuolella oikealla. Taiteilijan nimikirjain S on kehällä oikealla keskitason alapuolella."


Ehkä todellinen kuvan luonne ei ole selvinnyt Orpolle tästä tekstillisestä muodosta.

Kun sitten hallitus nyt hyväksyi sekä kolikon, jossa on teloitus, että kolikon, jossa on hukkunut lapsi, niin hallitus hyväksyi hyvin voimakkaan kritiikin itse itseään kohtaan. Tällä tavalla saatiin sormi osoittamaan suoraan siihen tahoon, jota taidetempulla nyt halutaan kritisoida. Suorituksen markkinointi saa arvosanan 10/10, sisältöä en lähde arvioimaan. Tästä puhutaan vielä ylihuomennakin.

Linkki lopulliseen lakitekstiin (, jossa on hyvin heikot kuvalliset esitykset kolikoista aikaisemman tekstikappaleen lisäksi) ): http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2017/20170194

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen
Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Orpo ei osaa ilmeisesti lukea?

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Koulutusleikkaukset tuottaa lukutaidottomia poikalapsia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Orpo ei saanut tarvittavia ohjeita.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Huvittavinta on yhden kolikon saama huomio, varsinkin kun historiassa nyt ei ole mitään uutta.

Voi kunpa talousasioita, vaikka eurotaloutta, rahajärjestelmää, verotusta, pankkeja yms. käsiteltäisiin samalla voimalla.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Miten tuon saisi kiteytettyä kolikkoon kuvaksi?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Miten ihmeessäkö tuollainen juhlaraha hyväksyttiin? Ahdas laajallelevinnyt Kuplakulttuurimafia, joka teki Mannerheim-elokuvastakin oikeaan kontekstiinsä nähden eri tavoin ja värein asiaankuulumattoman, on soluttautunut aika kattavasti muuallekin kuin Orpon hallinnonalalle sinne missä tuollaisia pääätöksiä tehdään muka luotettavien epäpoliittisten asiantuntijoiden esityksestä.

Satavuotisjuhlaraha nostattaa ristiriitaisesti kapinahenkeä ja syyllistyttämistuntoja muissakin kuin rahaministeripiireissä ja oppositiopäällikön joukoissa. Onneksi epäjalometalliselle teloituskolikolle löytyi jo kaikille sopiva asiallinen korvaaja. Tulkinnaltaan selkeämpi, turvallinen ja kaikin tavoin kelvollinen vaihtoehtoinen hopeinen juhlatuote on itsenäisyytemme alkuvuosien keskeisimpiä yhteisiä kansallisia rajanvetoja kuvaava rintamerkki ja riipus, joka on ollut saatavana myös Rahapajan valmistamana, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236140-s...

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kansalaissodan yksi monista teloituksista kuvautui perin osuvasti Rahapajan rahadokumenttiin. Osin tuossa sodassa oli myös kysymys demokratian alkuaskelten astumisesta silloisen pääoman aroille varpaille. Nämä nykyisen pääoman ja sen marionettien (kokoomus etc) varpaat ovat myös perin herkät, joten historian todellisuus tuntuu heistä edelleen liian paljastavalta paljasteltavaksi kaikelle kansalle. Eihän tuosta ole kovinkaan kauan, kun valkoisen voittajan veriruskea "valkoinen" historian valhe puhui ihan tosissaan meille tavan tallukoille "vapaussodasta" kansalaissodan sijaan. Irvokasta sekin, mutta toisaalta totta: pääoma taisteli työkansaa vastaan vapautuakseen uhkaavasta työväen vallankumouksesta = tarvittiin Mannerheim ja "vapaussota"... ;)

Toimituksen poiminnat