hansi Mies, mikä mies?

Neljännen vuosikvartaalin päämäärä 2018: Suomesta poliisivaltio

- 3.10. Urkintalaki ja perustuslaki lyötiin läpi kiireellisenä perustuslakia noudattamatta.

- Pari päivää myöhemmin media kuulutti, että poliisi, verottaja ja kela saavat suoran pääsyn kansalaisten tilitietoihin parin vuoden sisällä.

- Tänään 6.11. uutisoidaan, että poliisille halutaan oikeus kansalaisten potilastietoihin.

Jos ja kun päätös tehdään, terveydenhoitomme kusee ja pahasti.  Potilaan pelätessä joutuvansa poliisin kanssa tekemisiin hän ei puhu lääkärille totta, eikä täten voi saada oikeaa hoitoa. Laki yksiselitteisesti kannustaa epärehellisyyteen terveydenhoidossa.

Virkavalta on harhainen, kun se luulee tällaisen uudistuksen perantavan yhteiskuntaa. Lakien rikkomisessa ja noudattamisessa on ensisijaisesti kyse yksilön tunnehallinnasta ja siitä seuraavasta moraalisuudesta. Asiaa ei hoideta, vaan vaikeutetaan, poliisin kotietsinnällä tai urakehitystä vaikeuttavilla merkinnöillä. Kun ihminen todella tarvitsee apua tunnehallintaan, lääkäri määrää terapiaa ja lääkettä.

Miksi sisäministeriö ja poliisi toivovat tilannetta, jossa tunnetaidoton, mahdollisesti väkivaltainen ja ahdistunut Petri ei hae apua? Miksi sisäministeriö ja poliisi haluavat, että Petri saa kokea elävänsä umpikujassa ilman yhteisön tukea, kunnes päättää päivänsä ampuen perheensä ja itsensä kostaakseen kokemansa pahan? Miksi sisäministeriö ja poliisi haluavat olla tämä Petrin paha?

Kenenkään ei tarvitse potilastietoihini mennä varmistamaan, olenko tässä asiassa virkavaltavastainen. Minä olen.(Virkavaltavastaisuus on yksi asia, mistä poliisi kuulemma on kiinnostunut potilastietourkinnassaan).

Sanon suoraan, että tämä tällainen on paska laki. Se ei kuulu henkisesti, moraalisesti ja kulttuurisesti kehittyneen valtion lainsäädäntöön. Tällaiset lait vievät Suomea kohden totalitaristista kehitysmaata.

Hansi 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Niin hassu, kun plogistin teksti onkin, niin sosiaaliturvalla ja poliisilla on ollut jo vuosia pääsy yksilöiden pankkitietoihin.

Terveystietojen julkisuus viranomaistahoille terveydenhoidosta on jo nyt arkipäivää.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Poliisilla on oikeus päästä vain rikoksesta epäillyn pankkitietoihin. Sekin taitaa olla säädelty, että minkälajin rikos pitää olla, että sen selvittämiseen tarvitaan tilitietoja. Lähinnä kyseeseen tulee siten törkeät huumausaine- ja talousrikokset.

Terveystietoja voidaan luovuttaa viranomaisille vain potilaan omalla suostumuksella. Terveystietoja ei luovuteta edes hoitavalle lääkärille tai sairaalalle ilman potilaan suostumusta.

Uudet lait tarkoittaisivat yksilönoikeuksien tuntuvaa kaventumista.

Toimituksen poiminnat