hansi Mies, mikä mies?

Ilmaista ruokaa opiskelijalle!

Sillä aikaa, kun odottelemme poliittisen kentän nuorennusleikkausta, on aika vaatia jotain, mikä vetoaa myös vanhempiin ihmisiin. Vaadin opiskelijaruoan ilmaiseksi opiskelijakortilla. Monipuolinen opiskelijaruoka tulee taata kaikille opiskelijoille.

Nälkä on ihmisen vieraana joka päivä useaan otteeseen. Vetoamalla nälkään voimme vakuuttaa myös vanhoja päättäjiä puolellemme. He, jotka sanovat, että opiskelijat ryyppäävät vain rahansa, jos heidän tukiaan nostaa, menevät hiljaiseksi, kun heille esittää opiskelijaruoan hinnan radikaalia alentamista.

Uusissa säädöksissä on tapana pyrkiä kompromisseihin.Jos saisimme päivällisen hinnan laskemaan nykyisestä edes 1,50e:llä, opiskelija saisi noin 50e ”enemmän rahaa” kuussa. Tämä olisi ilmiselvä piristysruiske opiskelijan arkeen. Lisäksi saisimme paljon terveellisemmän ruoan, koska emme pystyisi kilpailuttamaan kaupan makaroniruokavaliota tuon monipuolisen päivällisen kanssa.

Nostakaamme kansanliike tukemaan tätä teemaa tulevissa eduskuntavaaleissa. Se, mitä opiskelija syö ja mitä hän sulattaa, ovat kaksi eri asiaa. Avataan suumme ja näytetään nälkämme!

Adressi: http://www.adressit.com/opiskelijaruoka_ilmaiseksi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän akisuihkonen kuva
Aki Suihkonen

Duunarille kanssa! ja eläkeläiselle. Koululaisilla ja päivähoidokeilla jo onkin.

Itse tässä vielä mietin, että jos asuminen, vaatteet ja viihde saataisiin ilmaiseksi, niin sittenhän me kaikki suorastaan kieriskelisimme rahassa. Adressia vaan kehiin.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Jos lähdetään liikkeelle siitä, millä valtion olöemassaolo oikeutetaan, niin kyllähän valtion pitäisi juuri varmistaa, että kaikkien perustarpeet tyydytettäisiin. Siksi olisikin oikein, että valtio pitäisi jokaisen meistä terveenä ja kylläinä.

Käyttäjän akisuihkonen kuva
Aki Suihkonen

Mikä on se "valtio", jonka olemassaolo vaatii "oikeutuksen"?

Jos valtio olisi inherentisti jotain hyvää, niin tarvitseeko sitä "oikeuttaa"? Ts. valtio on mielestäsi "paha" ja sen tarvitsee tehdä jotain abstraktia "hyvää", jotta se saisi olla olemassa. Mikä tekee valtiosta pahan?

Sori vaan, mutta on tässä objektiivinenkin totuus. Valtio on ihmisten (vapaan) assosiaation muoto / konstruktio, kuten perhe, tanssiseura, yhtiö tai moottoripyöräjengi. Valtion syy olla olemassa on tehdä formalismi siitä, *miten* oikeutta toteutetaan, eli *miten* ihmisen elämälle välttämättömät vapaudet turvataan. Vain jos oikeus/vapaus -käsitteet ymmärretään väärin, yritys toteuttaa ne johtaa vain tuhoon. Vastaavasti, jos valtion toiminta tarvitsee jonkun "oikeutuksen" siitä syystä, että valtio tekee "pahaa", olisi syytä kyseenalaistaa ovatko valtion "hyvät" teot objektiivisesti sittenkään hyviä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Siksi olisikin oikein, että valtio pitäisi jokaisen meistä terveenä ja kylläinä."

Facebook on hei se aikuisten päiväkoti.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Jouni, kyllä, esitän asiaa ihan yksilönä. Otsikko on tietysti näkyvyyden kannalta liioiteltu. Joka tapauksessa pidän tärkeänä, että ruokaa ei voitaisi kilpailuttaa makaronaruokavalion kanssa. Opiskelijat ovat köyhiä ja heille kuuluisi taata parempi opintotuki. Jos sitä ei anneta, olisi syytä antaa edes parempi ruokavalio.

Sami Mäki

Ryyppäämiseen se ylimääräinen raha oikeasti menisi. Kyllä mä olen sen nähnyt, kun opiskelija olen ollut itsekin. Sitä paitsi opiskelemiseen kuuluukin tietynlainen materiaalinen köyhyys. Se luo yhteisöllisyyden tunnetta (kaikki samassa veneessä), ja se on kannustin valmistua kohtuullisessa ajassa. Siksihän sitä opiskellaan, että siitä köyhyydestä päästään pois. Opiskeluateriat ovat jo valmiiksi huokeita, ja opiskelijaravintoloiden safka on ihan hyvää kouluruokatasoa, jopa parempaakin. Opiskelijoiden kuuluukin olla köyhiä, pöljät;)

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

"Opiskelijoiden kuuluukin olla köyhiä, pöljät;)"

Jaha. Miksi opiskelijan kuuluu olla köyhempi kuin työtön? Sitä en ymmärrä. Ja pian on vielä opiskelunkin hinnat nousemassa, mikäli porvarit saa tahtonsa läpi.
Kyllä valtiovallan asenne opiskelijoita kohtaan on sitä suurta pöljyyttä, jos joku.

Toimituksen poiminnat