hansi Mies, mikä mies?

Kaikki blogit puheenaiheesta Huumausainepolitiikka

Helsingin hullut päivät jatkuvat

Aina kun luulee, ettei Helsingin kaupunginvaltuusto voi enää hullumpia esityksiä käsitellä ja hyväksyä, tulee ehtymättömästä lippaasta lisää.

Tänään valtuusto käsitteli Mirita Saxbergin (Kokoomus, nyk. Liike Nyt) aloitetta, joka esittää että kaupunki ryhtyy testaamaan huumausaineita. Siis, että verovaroin ylläpidetään paikkaa, johon henkilö voi tulla testauttamaan huumausaineensa ennen käyttöä.

Huumeuniversumin big bang

Historian kuuluisimmatkin räjähdykset, kuten Hirošiman atomipommi tai Viipurin pamaus, ovat kaikki olleet ajallisesti lyhytkestoisia pamahduksia, räiskähdyksiä tai tussahduksia. Pitkäänhän me uskoimme, että alkuräjähdys on ainoa pitkäkestoinen räjähdys - sehän taitaa olla vähän kesken vieläkin.  Vuoden 1968 elokuussa, samoihin aikoihin, kun neuvostopanssarit kurvasivat Prahan kaduilla, meillä Suomessa kuitenkin herättiin toiseen ja aivan toisenlaiseen pitkäkestoiseen räjähdykseen. 

Huumeiden testauspalvelu on tehokasta päihdetyötä

Nuorten satunnaisen huumeiden käytön arkipäiväistyminen on päivittäin otsikoissa. Tänään iltapäivälehden toimittaja kertoi saaneensa ladattua Tor-verkon käyttöön tarvittavat sovellukset ja mahdollistettua pirin hankkimisen kahdessa minuutissa.

Suurin osa huumeita käyttävistä ihmisistä on nykyisen päihdetyön tavoittamattomissa. Nimetön 24h avoinna oleva huumekauppa käy netissä vilkkaana.

Huumeiden käyttöä ei voi kieltää

Enkä nyt tarkoita sitä, ettei kielloilla ole mitään vaikutusta käyttöön, vaan sitä, ettei valtion lainsäädäntövalta ulotu huumeiden käytön kieltämiseen.

Ministeri ehdottaa kannabiksen poistamista huumausainelistalta

Sain tiedon erittäin luotettavasta lähteestä, että istuva ministerimme aikoo ottaa ensi viikolla eduskunnassa puheeksi kannabiksen poistamisen huumausainelistalta Suomessa.

Lisäksi sain nähdä lainauksia siitä dokumentista, joka tässä yhteydessä tullaan esittelemään. Dokumentti vetoaa Portugalissa ja USA:n osavaltioissa viranomaistahojen laatimiin raportteihin. Uuden lakiehdotuksen on määrä tulla äänestettäväksi syyskuussa.

HUUMEHAITTOJEN VÄHENTÄMINEN HUUMAUSAINELAKIIN!

Miksi moista ei ole alunperin kirjattu lakiin? Huumetta käytetään ja tullaan käyttämään laista riippumatta. 

Miksi haittojen minimointia ei ole huomioitu laissa? 

Haittoja on ja ne tulevat lisääntymään, ellei saada järkeä huumausainepolitiikkaan ja sen tuomista nykypäivään.

Esin muuntohuumeet ovat tuleet markkinoille ja niistä ei edes käyttäjät tiedä mitään, lisäksi epä puhtaat perinteiset huumeet ovat iso riski.

Huumeidentestauspalvelu pitää saada myös Suomeen, lakia on siltäkin osin muutettava.

Norja: Huumepolitiikka ja laki

Norja on päättänyt tehdä huumausainepolitiikkaansa suuren muutoksen, varsinkin jos vertaa muihin pohjoismaihin. Erityisesti Suomeen ja Ruotsiin.

Siellä on tehty päätös dekriminalisoida huumeiden käyttö. He siis ovat huomanneet, että rankaiseminen ei tuota kuin lisähaittoja ihmisille. Rankkujen sijaan he ryhtyvät panostamaan hoitoon ja ilmeisesti myös realistiseen valistukseen.

Hyvä ja järkevä suunnanmuutos, joka olisi Suomessakin syytä tehdä. 

Fimean kohtuuton päätös ja huumelait

Tälläisiä viestejä ovat lääkekannabista käyttävät ihmiset ovat saaneet viime päivinä:

"Hyvät asiakkaamme
Fimea on tänä päivänä kieltänyt Huumelakiin vedoten Bediolin tai muun kannabisvalmisteen
lähettämisen postitse. Jatkossa kannabis asioissa asioitava henkilökohtaisesti apteekissa.
Olemme asiasta todella harmissamme ja pahoillamme.
Ystävällisin terveisin Linnan apteekki"

Huumausaineiden laillistaminen faktojen valossa

Jos nyt leikitään, että nykyinen eduskuntamme lähtisi muuttamaan huumaisainelainsäädäntöämme, mitä se ei kyllä tee, niin mikä olisi paras kaava toimia?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä