hansi Mies, mikä mies?

Kaikki blogit puheenaiheesta Päättäjät

SRV:n historiaa

Alkuaikoja: Rakennusyhtiö SRV:ssä tapahtui merkittävä sukupolvenvaihdos, kun Ilpo Kokkila siirsi puolet omistuksestaan pojilleen. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005018371.html Kaleva: Ilpo Kokkila mukana pikavippiliiketoiminnassa SRV:n toimitusjohtaja, Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) puheenjohtaja Ilpo Kokkila on mukana pikavippibisneksessä. Kokkilan sijoitusyhtiö Pontos Group omistaa osan pikavippiyhtiö Ferratumista. Asiasta kertoi lauantaina 6.

Yks paska hailee, eli; Yhteiskunnan vika!

Kävin tässä ihan hiljattain mieltäni avanneen keskustelun erään mielenterveyspotilaan omaisen kanssa. Tuo omainen oli huolissaan siitä, että hänen lähiomaisensa on sulkeutunut kotiinsa. Ei juurikaan käy missään. Viettää aikaa tietokoneella pelaten, kotonaan ollen - siis jatkuvasti yksin. Ruokana on pääsääntöisesti ovelle tuotava Pizza limsan kera.

Sähköpostilla homma toimii

Satakunnan Kansa -lehdessä oli juttu seniorisomettajasta. Jutussa kerrottiin mm.:"–Päättäjät eivät vastaa puhelimeen, mutta minäpä laitankin sähköpostia, hän virnistää."

Tuo toi mieleeni muiston vuosikymmenten takaa. Se taisi olla jotain 1990 luvun loppua kun seuraava juttu minulle tapahtui...

Diesel-hysterian lietsominen on vastuutonta

Hätiköivien päättäjiemme ja heidän toimiaan klikkiotsikkomaisesti raportoiva media on aikaansaanut ennennäkemättömän tilanteen, joka uhkaa monen suomalaisen taloutta: dieselkäyttöisten autojen arvon potentiaalisen romahtamisen. Niin tärkeää kuin ilmastonmuutosta onkin torjua, on dieseleitten noitavaino täysin kohtuutonta. Tosiasiahan on että dieselmoottorin hiilidioksidipäästöt ovat huomattavasti bensiinimoottoria pienemmät, ja juuri hiilidioksidipäästöt kiihdyttävät ilmastonmuutosta. Tämän lisäksi diesel on taloudellisempi, antaa paremman väännön ja siinä on parempi hyötysuhde.

Kansalainen lopeta itsesi syyttäminen ja syyllistäminen

Lähes kaikista suurista ongelmista yhteiskunnassa ovat vastuussa maamme valta- ja rahaeliitit.
 
Vika on siis suurilta osin maamme päättäjissä ja maassa tehdyssä politiikassa.

 
-----------------------------
 
Esim. 1990-luvun lama ja viimeksi ollut 9 vuoden taantuma (2008-2017) Suomessa olivat huonon ja tietoisesti väärän politiikan seurausta.
 
Suomessa tehtiin 11 000 - 14 500 itsemurhaa 1990-luvun laman takia.
 

Herrat varastavat meiltä jo haukkumisenkin

Hiljattain ex-kansanedustaja Mikael Jungner aiheutti pientä kesäpartojen pärinää  kehtaamalla haukkua meitä tavallisia suomalaisia. Aikoihin on eletty, kun herrat alkavat käyttää meidän tavallisten ihmisten ikiaikaista tapaa, etten sanoisi suorastaan velvollisuutta haukkua päättäjiä takaisin meitä itseämme vastaan. Eihän tuo sinänsä uutta ole, Jungner sanoi vain asiat suoremmin kuin esimerkiksi jotkut hallituksen ministerit.

Arvostan päättäjiä. Luottamushenkilöitä. Kohti kuntavaaleja.

Niin kovin usein arvostellaan kuntien poliittisesti valittuja luottamushenkilöitä. On media seksikästä vaatia luottamustoimista maksettavien korvausten alentamista. Olen kyllä eri mieltä. On hyvin haastavaa olla valtuuston jäsen tai istua eri lautakunnissa ja toimikunnissa. Vaaleissa valitut ihmiset käyttävät omaa aikaansa yhteisen hyvän eteen. Se työ ei ole helppoa tai kevyttä. Siinä duunissa täytyy ja joutuu perehtymään lukuisiin asioihin. Sen määrä on todella iso. Rahalliset korvaukset esim. Oulussa luottamustehtävästä ovat hyvin maltilliset.

Kivittämisestä, huppupäistä ja valkoisesta "roskasta"

Olin hämmästynyt tänä aamuna Lahdessa tapahtuineisiin ylilyönteihin. Ihmiset heittelevät kivillä SPRn avustustyöntekijöitä, joku oli pukeutunut Klu Klux Klaanin käyttämään huppuasuun jne jne.

Seuraavaksi silmiini osui sisäministeri Orpon erityisavustaja Ville Valkosen kirjoitus jossa hän suoraan halveksii näitä ihmisiä jotka reagoivat asiaan jota he pitävät pelottavana ja epäoikeudenmukaisena.

Suomalainen ei ole avun arvoinen

Pääministeri Sipilä antaa oman tyhjän asuntonsa pakolaisten käyttöön. Uutinen huomioidaan jopa maailmalla ja se hivelee suomalaisen eliitin hipiää. Onhan se upeaa kun saa huomiota ihan rajojen ulkopuolelta.

Suomen Pankin ”johtaja”, Erkki Liikanen lupaa lahjoittaa Suomen Punaiselle Ristille kuukauden nettopalkkansa. Hän kehottaa muitakin tekemään näin.

SAK lahjoittaa 20 000 euroa jäseniensä rahoja pakolaistyöhön. Siis niitä rahoja jotka SAK:n jäsenet ovat jäsenmaksuina maksaneet siitä että SAK ajaisi heidän asioitaan.

Ihalaiselle: Kun kukaan ei kerro työttömyydestä totuutta

Ihalaisen resepti auttaa, jos lääkkeet (pakko)syötetään potilaille = työttömyyden aiheuttajille, siis huonoille poliitikoille ja huonoille johtajille. Siispä mutatis mutandis:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä